Μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων

 

Ιστορικό

Το 2011 αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της αγοράς ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά για την ενίσχυση της διοίκησης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των αγροτικών προϊόντων, των τροφίμων και των ποτών. Είδαμε ότι είναι ένας κλάδος με επαγγελματική προοπτική και πολύ περισσότερο μια στρατηγική επιλογή της Ελλάδας. Είχαμε τις γνώσεις, την εμπειρία και υπερσύγχρονα εργαλεία όπως είναι η εκπαιδευτική πλατφόρμα του Distance-Learning.gr για να το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Η ανταπόκριση του κόσμου από την αρχή ήταν πολύ μεγάλη. Όμως υπήρχε κι εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο θέμα που εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε: Η υψηλή σχετικά τιμή.

 

Στόχοι

Αν και συμπιέσαμε την τιμή συμμετοχής από τα 850 ευρώ που ήταν αρχικά, σε 580 ευρώ που είναι αυτή τη στιγμή, με τον τρόπο που διεξάγεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα η τιμή δεν μπορεί να πέσει άλλο.

Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν ακόμη υψηλά κόστη όπως είναι π.χ. το ενοίκιο ενός υπερσύγχρονου server για ταυτόχρονη επικοινωνία με ήχο και εικόνα χωρίς καθόλου καθυστέρηση και άψογη ποιότητα, ή άλλα κόστη όπως π.χ. η πολύωρη απασχόληση 2 ειδικών καθηγητών.

Μπορεί όμως να πέσει σε πιο χαμηλά επίπεδα, πιο συγκεκριμένα στα 300 ευρώ, και ταυτόγχρονα να βελτιωθεί και η ποιότητα, αν συμβούν τα εξής:

  • Αποφύγουμε τη χρήση stream server για ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και εικόνας για πολλά άτομα
  • Μετατρέψουμε το εκπαιδευτικό υλικό σε μια μορφή που να εξασφαλίζει την ικανοποίηση των ποιοτικών standards και ταυτόχρονα εξαλείφει την ανάγκη για πολύωρη παρουσία καθηγητών
Για να συμβούν αυτά χρειάζεται να γίνει Ανασχεδιασμός του εκπαιδευτικού προγράμματος και ανάπτυξή του σε πιο ευέλικτη μορφή.

factory

Ενέργειες & Χρονοδιάγραμμα

Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας συγκέντρωσης του ποσού της επένδυσης, θα ξεκινήσουμε τη μετατροπή του υλικού σε πολυμεσική μορφή.

Δηλαδή θα πάρουμε όλες τις σημειώσεις, τα εγχειρίδια, τις διαφάνειες παρουσίασης και τις ασκήσεις και με ειδικά εργαλεία θα τις μετατρέψουμε σε παρουσιάσεις αμφίδρομης επικοινωνίας με ήχο και εικόνα, χωρίς να χρειάζεται ταυτόχρονη σύνδεση καθηγητών και μαθητών. Είναι κάτι το οποίο σε μικρότερη κλίμακα έχουμε κάνει πολύ πετυχημένα σε άλλα μαθήματα που παρέχουμε με ασύγχρονο τρόπο. Το θέμα με αυτό το πρόγραμμα για τα Αγροτικά προϊόντα είναι ότι είναι πολύ μεγάλο σε όγκο εκπαιδευτικής ύλης.

Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούμε 3 μήνες εργασίας μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο. Αυτό σημαίνει ότι το τροποποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι έτοιμο για να το παρακολούθησουν μαθητές από το Φεβρουάριο του 2014.

office

Κίνδυνοι & Προκλήσεις

Έχουμε πάνω από 10 έτη εμπειρία στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τα τελευταία 5 έτη αναπτύσσουμε το υλικό μας σε πολυμεσική μορφή, ειδικά για παρουσίαση μέσω διαδικτύου. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα τα έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα, ακόμα κι από το εξωτερικό.

Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις στην τεχνολογία αφού είμαστε εκτός των άλλων και software developers.

Επειδή είμαστε τελειομανείς, δεν αρκούμαστε σε μέσες λύσεις. Αυτό το γεγονός, όταν έχεις να αναπτύξεις μεγάλης έκτασης εκπαιδευτικά προγράμματα σημαίνει αναγκαστικά και πολύ μεγάλα κόστη ανάπτυξης. Τόσο μεγάλα που σε περιόδους κρίσης είναι σχεδόν αδύνατο να αποσβέσεις π.χ. σε 5 χρόνια (ίσως και ποτέ).

Για αυτό λοιπόν, αν το ποσό δεν συγκεντρωθεί, δεν θα προχωρήσουμε σε επανασχεδιασμό του προγράμματος κι επομένως πολλοί δεν θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν. Είναι αδύνατον να πετύχουμε αυτό το επίπεδο ποιότητας που επιθυμούμε με μειωμένο προϋπολογισμό.
€4700
συγκεντρωθηκαν απο τα €12000
0
Ημέρες έμειναν
39.17%
Χρηματοδοτήθηκε
Τύπος Χρηματοδότησης: FIXED
Ολοκληρώθηκε
Η προσπάθεια χρηματοδότησης έληξε.
Αυτό το project θα λάβει τη χρηματοδήτηση μόνο αν συγκεντρωθούν τουλάχιστον €12000 έως 16 Οκτωβρίου 2013.
 
Project by
Distance-Learning.gr
Funding Period

Start Date: 01 Σεπτεμβρίου 2013

End Date: 16 Οκτωβρίου 2013

 
Scroll to Top