Προηγμένες Τεχνικές Πωλήσεων

 

Ιστορικό

Συγκρίναμε το πως λειτουργούν οι πωλητές στην Ελλάδα και πως σε αναπτυγμένες χώρες και διαπιστώσαμε ένα μεγάλο χάσμα. Η πλειοψηφία των πωλητών στις Ελληνικές επιχειρήσεις λειτουργούν εμπειρικά, χωρίς να έχουν λάβει κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση.

Γι'αυτό το λόγο, προχωρήσαμε αμέσως στο σχεδιασμό ενός προηγμένου εκπαιδευτικού προγράμματος έχοντας ως πρότυπο τις ΗΠΑ και τους κορυφαίους επαγγελματίες πωλητές στον κόσμο.

Είχαμε τις γνώσεις, την εμπειρία και υπερσύγχρονα εργαλεία όπως είναι η εκπαιδευτική πλατφόρμα του Distance-Learning.gr για να το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Στο χώρο των πωλήσεων όμως υπάρχει ένα σημαντικό θέμα: ο χρόνος. Δεν υπάρχει αρκετός για να παρακολουθήσεις με την ησυχία σου όποτε εσύ θέλεις και μπορείς το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει. Γι'αυτό και οι ζωντανές μεταδόσεις δεν βολεύουν. Ένα άλλο - ίσως ακόμη πιο σημαντικό - θέμα είναι οι επαναλήψεις. Το μυστικό στην εκπαίδευση των πωλητών, είναι οι πολλές επαναλήψεις.

 

Στόχοι

Βασικός μας στόχος είναι να μετατρέψουμε το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα σε μια μορφή με την οποία να ξεπερνιούνται τα 2 παραπάνω βασικά εμπόδια: να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να μελετάει όσο κι όποτε θέλει και μπορεί, και παράλληλα να μπορεί να κάνει αρκετές επαναλήψεις χωρίς πρόσθετα κόστη.

Ταυτόγχρονα θέλουμε να συμπιέσουμε υψηλά κόστη όπως είναι π.χ. το ενοίκιο ενός υπερσύγχρονου server για ταυτόχρονη επικοινωνία με ήχο και εικόνα χωρίς καθόλου καθυστέρηση και άψογη ποιότητα, ή άλλα κόστη όπως π.χ. η πολύωρη απασχόληση ειδικών καθηγητών.

Υπολογίζουμε ότι η τιμή συμμετοχής θα μπορούσε να πέσει σε πιο χαμηλά επίπεδα από τη σημερινή τιμή των 330 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα η τιμή συμμετοχής θα περιοριστεί στα 200 ευρώ.

Για να συμβούν αυτά χρειάζεται να γίνει Ανασχεδιασμός του εκπαιδευτικού προγράμματος και ανάπτυξή του σε πιο ευέλικτη μορφή.

sales1

Ενέργειες & Χρονοδιάγραμμα

Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας συγκέντρωσης του ποσού της επένδυσης, θα ξεκινήσουμε τη μετατροπή του υλικού σε πολυμεσική μορφή.

Δηλαδή θα πάρουμε όλες τις σημειώσεις, τα εγχειρίδια, τις διαφάνειες παρουσίασης και τις ασκήσεις και με ειδικά εργαλεία θα τις μετατρέψουμε σε παρουσιάσεις αμφίδρομης επικοινωνίας με ήχο και εικόνα, χωρίς να χρειάζεται ταυτόχρονη σύνδεση καθηγητών και μαθητών. Είναι κάτι το οποίο σε μικρότερη κλίμακα έχουμε κάνει πολύ πετυχημένα σε άλλα μαθήματα που παρέχουμε με ασύγχρονο τρόπο.

Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούμε περίπου 2 μήνες εργασίας μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο. Αυτό σημαίνει ότι το τροποποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι έτοιμο για να το παρακολούθησουν μαθητές από το Δεκέμβριο του 2013 ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2014.

sales2

Κίνδυνοι & Προκλήσεις

Έχουμε πάνω από 10 έτη εμπειρία στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τα τελευταία 5 έτη αναπτύσσουμε το υλικό μας σε πολυμεσική μορφή, ειδικά για παρουσίαση μέσω διαδικτύου. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα τα έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα, ακόμα κι από το εξωτερικό.

Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις στην τεχνολογία αφού είμαστε εκτός των άλλων και software developers.

Επειδή είμαστε τελειομανής, δεν αρκούμαστε σε μέσες λύσεις. Αυτό το γεγονός, όταν έχεις να αναπτύξεις τέτοιου είδους εκπαιδευτικά προγράμματα σημαίνει αναγκαστικά και πολύ μεγάλα κόστη ανάπτυξης.

Για αυτό λοιπόν, αν το ποσό δεν συγκεντρωθεί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα προχωρήσουμε σε επανασχεδιασμό του προγράμματος κι έτσι αρκετοί δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν. Είναι αδύνατον να πετύχουμε αυτό το επίπεδο ποιότητας που επιθυμούμε με μειωμένο προϋπολογισμό.
€5000
συγκεντρωθηκαν απο τα €5000
0
Ημέρες έμειναν
100%
Χρηματοδοτήθηκε
Τύπος Χρηματοδότησης: FIXED
Επιτυχία
Αυτή η προσπάθεια χρηματοδότησης ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Αυτό το project θα λάβει τη χρηματοδήτηση μόνο αν συγκεντρωθούν τουλάχιστον €5000 έως 16 Οκτωβρίου 2013.
 
Project by
Distance-Learning.gr
Funding Period

Start Date: 01 Σεπτεμβρίου 2013

End Date: 16 Οκτωβρίου 2013

 
Scroll to Top